2010. október 5., kedd

Egy gyerek szerint a világ

Egy gyerek szerint a világ.

Még nem gondolkodtatok azon, hogy a gyerekek menyire rossz, ha van nagyobb testvérük és ö jobb, mint te? Vagy esetleg olyan testvérük, aki okosabb vagy sportosabb náluk?
       Én egy gyerek szemszögéből nézem a világot és tudom, hogy van még sok olyan társam, aki így érez. Mert én is egy vagyok, a sok közül remélem, ezt sok mindenki fogja olvasni és ez által jobban oda fognak figyelni kisebb vagy esetleg gyengébb gyerekükre. Ha valamiben jobb vagy törekedj arra, hogy még jobb légy abból és még minden másból is. Nem azt mondom, hogy ne legyen jó másból csak abból, hanem legyen mindenből jó nekem is ezt szokták mondani apa is, de szerintem ahhoz, hogy megmutasd, hogy ki is vagy ahhoz kell valami, amiből jó vagy és még jobb lehetsz, törekedj minél jobbra és jobbra. Én ezt mondom.
     Én nekem ez a tanácsom mindenkinek, aki így érez, mint én, remélem meg fogadjátok az én tanácsom sok sikert.

3 megjegyzés:

  1. Nem csak egy látószög létezik a világon. Míg Te kisebb vagy, addig más nagyobb. És képzeld a kisebb testvérrel sem mindig könnyű, mikor mindig Őt védik meg a szülők, és mindig Ő lesz a kisebb. Mert szerintem sokszor van, olyan, hogy míg a nagyobb hamar önálló lesz, a kisebbet sokáig védelmezik, és a kisebb ezt élvezi, a nagyobb meg igazságtalannak látja, de valljuk be, hogy a végén annak jobb, aki képes a saját lábára állni. És ez nem csak nálunk van így, de amúgy is, szerintem leírhatod a Te szemszögedből a dolgokat, de néha jó lenne, abba is belegondolni, hogy nem csak a Te szemszögedből nézhetjük a dolgokat, hanem máséból is.

    VálaszTörlés
  2. Jó de viszont a kissiebbre többet figyelnek ergo amíg a nagyot nem szidják le, hogy rossz jegyet kapott a kicsit igen mert mindig rá figyelnek.

    VálaszTörlés
  3. Mert ez aztán a világ, de tényleg... De mondjuk szerintem mindentől függetlenül, ha már ilyesmiről írsz, akkor azért azt tisztázhatnád, hogy nem csak így nézhetjük a világot... És amúgy a cím szerintem nem jó, mert ez csak egy 'dolog' és közel sem a világ. És képzeld el, a világban vannak ennél durvább dolgok is...

    VálaszTörlés